COSTEL CIUCHI

@

Assoc. Prof. Dr. Costel CIUCHI

Costel CIUCHI este Senior Information Technology Expert în cadrul administrației publice centrale cu responsabilități în dezvoltarea infrastructurii guvernamentale, securitatea serviciilor şi resurselor informatice (INFOSEC), coordonarea activităților de dezvoltare a aplicațiilor și a registrului de domenii GOV.RO.

Profesor asociat al Facultății de Electronică, Telecomunicații și Tehnologia Informației din Universitatea Politehnica din București, susține prelegeri de curs și ore de aplicații în domeniile structurilor de date, programarea sistemelor de calcul, securității serviciilor internet. Este autor / coautor a numeroase articole și lucrări în domeniul modelării proceselor decizionale – business intelligence, managementul riscurilor și al securității sistemelor informatice.

Coordonator al sectorului IT pentru Summitul NATO de la București din 2008, participă activ ca expert în diverse granturi și proiecte în sectorul IT (PHARE, Banca Mondială), și desfășoară activități de dezvoltare în domeniul structurării proceselor decizionale și a datelor complexe (big data, open data), cybersecurity (reziliența și survivabilitate) și managementul riscului de securitate.